Reformációi emlékfát ültettek Nádasdon

Reformációi emlékfát ültettek Nádasdon

A hittanos gyerekekkel és fiatalokkal együtt ültette el a reformáció jubileuma alkalmából a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület által a nádasdi gyülekezetnek ajándékozott emlékfát Szemerei János püspök és Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő 2017. július 3-án.

A hittantábor első napjának záróáhítatán Kőrösi Krisztina helyi lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, majd az egyházkerület lelkészi vezetője szolgált igehirdetéssel Zsolt 103,17 alapján. Az, hogy most a reformáció indulásának ötszázadik évfordulóját ünnepeljük, jelzés arra, hogy Isten gondját viseli népének, és minden nehézségben megőrizte őket – hangsúlyozta Szemerei János. Majd hozzátette: a juharfa, amit ma elültetünk, arról prédikál, hogy a növekedést mindig Isten adja. Ezért a jelenben úgy kell végeznünk a feladatainkat, hogy reménységgel és hittel mindig egy kicsit előre is tekintsünk. Az áhítat végén a püspök megáldotta a jelenlévőket, valamint személyes áldást mondott egy születésnapos fiatalnak.

Ezután a táborozók kisereglettek a gyülekezeti ház udvarára, ahol Mészáros Tamás rövid beszédét követően közös erővel ültették el az ajándékba kapott fácskát. A napot lufieregetés zárta. A színes léggömbökbe a gyerekek a reformációval kapcsolatos gondolataikat helyezték el, így bocsátották útjukra őket.

Forrás: evangelikus.hu, kép és szöveg: Adámi Mária