Gyülekezeti változások a vírushelyzetben

Kedves Testvérek!

A Nádasdi Evangélikus Egyházközség elnöksége a Püspöki Tanács által írt körlevél értelmében úgy döntött, hogy a hétközi alkalmak mellett az istentiszteleti alkalmakat is felfüggeszti. A döntés a mai naptól, vagyis 2020.11.11-től lép életbe, így a következő vasárnapon már nem tartunk a templomban istentiszteletet.

Vannak azonban alternatívák, amelyek használatára bíztatunk mindenkit! Istentiszteleteink a gyülekezet YouTube csatornáján online formában elérhetőek lesznek: a szokott időben, vasárnap 9 órától válnak megtekinthetővé.
Mindemellett természetesen írott, hírmondó formájában is kézhez kapják gyülekezetünk tagjai a vasárnapi igehirdetést, imádságot, aktualitásokról szóló tudósításokat.

Nem jó üzenet a bezárt ajtó, ezért a koncepciónk az, hogy vasárnap 9 órától 10-ig- 10:30-ig nyitva lesz a templom, ahova el lehet látogatni ebben a másfél órában. Kötetlen forma ez, így ki tudjuk küszöbölni, hogy egyszerre háromnál többen tartózkodjunk egy helyen. Egy kis meditációs lehetőség: zene, gyertyafény, kis olvasnivaló várja a betérőket, hogy kevésbé hiányozzon a vasárnap ritmusa, és maga a templom. A ,,nyitott templom” november 22-én indul először. 

Isten áldja és őrizze gyülekezetünk minden tagját egészségben!
Reméljük, hamarosan újra találkozunk a megszokott formában!

Erős vár a mi Istenünk!
Rosta Izabella – beosztott lelkész
Dr. Németh Jenő – felügyelő
Táncos-Nagy Adrienn – másodfelügyelő

Nádasd, 2020.11.11.